Som forventet på Sørlandet

Posted on
Det ble ingen store overraskelser på "det blide Sørland" i 2016.  Kanskje med unntak av været da, som til tider kunne minne mere om høst/vinter enn vår/sommer. Med temperaturer fra 1-5+ så sier vel det sitt. På enkelte etapper falt det snø også på lørdag. Med andre ord så lot "sommerfølelsen" vente på seg i går, men er det ett eller annet med og vente på no greier, ja samma det. Som sagt, "no big suprises"  Mads Østberg/Ola Fløene vant totalt selv med minimale forberedelser, og med ett minimum av servicefolk også. Men R5 Fiesta'n funka den, og Mads og Ola tok kommandoen fra første etappe og økte etter verdt selv om han måtte gi fra seg to strekke seire til Eyvind Brynildsen. Eyvind tapte desverre mye tid på to punkteringer, på SS 4 og 7 noe som sevfølgelig påvirket sluttresultatet negativt. NM-ledende Anders Grøndal ble nr. to totalt, og nok en NM-tittel kan begynne og skimtes i det fjerne. i likhet med Eyvind fikk også Anders en punktering, men var nok bortsett fra det fornøyd etter 8 etapper på lørdag. I nasjonal klasse ble det som forventet seier for Søren Snartemo og Arne Ingar Stulen, å  de var så høyt oppe som på 5. plass totalt. Duoen vant med ett minutt til Edvall Martin Stenberg Trond Håvard Østheim som nok en gang viste virket potensiale ekvipasjen har. Kampen om NM-medaljer i nasjonal klasse er helt klart ikke avgjort før på Hedmark i september ! Bruttlista ble som vanlig lang på sørlandet, og en av de var Steve Røkland som med lånt bil snart kunne sikre seg NM-seier med nok en førsteplass på sørlandet. Slik gikk det ikke, og kongsvinger kær'n må belage seg på og vente til over sommeren før NM-gull er i boks. Desverre var også navnet til Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen og finne på bruttlista. De brøt på SS1 med avrevet hjul, og har vel brukt opp kontoen for brutte løp nå. Rally Aurskog er neste NM-løp, og det går tidlig i juni. Da er det bare og vente på at sommeren kanskje kan komme til da....... 7U7A8259 Mads Østberg SS3    Foto  Henning Friis PRL

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *